Skip to main content
Lépjen velünk kapcsolatba:
+36 20 536 9549
info@watchmaking.hu

Dimitris Gerontopoulos

Az órás
mesterség bűvöletében

condensed knowhow and experience

Mi valóra váltjuk álmait

Watchmaking Group Company

Görögország fővárosában, Athénban 2015 elején egy új magánvállalkozás alakult. Ekkor indult útjára a Watchmaking School. A Watchmaking Lifelong Learning Center az elkövetkező években elismerést vívott ki magának.

Az órás szakmában elért további sikerek után a görög cég Európa közepe felé terjeszkedik, Budapestre 2021-ben érkezett meg. Az új vállalkozás Watchmaking Kft. néven a tanácsadói szolgáltatások teljes spektrumát kínálja: technikai részlegek tervezése és igazgatása, eszközök és berendezések telepítése, technikusok képzése, illetve oktatási szemináriumok szervezése. Fejlesztések, melyek további fejlődést és terjeszkedést tesznek lehetővé órás, illetve ékszerészettel foglalkozó cégeknek, szakértelmüket új magaslatokba emelve.

2021 júniusában egy újabb cégalapítás történt Szerbia fővárosában, Belgrádban, a Balkán szívében Watchmaking PR néven, mely tanácsadói szolgáltatásokat nyújt a technikai részlegek fejlesztésének és igazgatásának terén.

2022 januárjában a Watchmaking Group az Egyesült Államokban kulcsszereplőként jelent meg az amerikai piacon, tanácsadói szolgáltatásokat nyújtva európai márkákkal együttműködésben.

„Én sosem hagytam abba az alkotást és az emberek és szervezetek támogatását.“

— Dimitris Gerontopoulos, alapító, Watchmaker Group

Dimitris Gerontopoulos

Dimitris Görögországban, Athénban született és nevelkedett. Már fiatal korában elbűvölte az órás mesterség, és elhatározta, hogy szenvedélyét hivatásává teszi. A 3 éves Görög Állami Órás Iskola elvégzése után azonnal elkezdi szakmai karrierjét, mint órás technikus.

Nem sokkal ezután elvállalja a helyettes technikai igazgatói posztot a Rolex Hellas SA cégnél, melyet 8 éven át tölt be. Az órás hivatásra ekkor már karrierként tekint, és úgy dönt, folytatja szakmai tanulmányait. Miután sikeres felvételt nyer a svájci WOSTEP Alapítvány képzésére, részt vesz és sikerrel vizsgázik a világ egyik legelismertebb órásképző központjában.

Miután visszatér Görögországba, megnyitja a Watchmaking Lifelong Learning Center-t, melynek célja a képzés, órás részlegek szervezése és vezetése, megfelelő eszközök beszerzése és üzembentartása órás műhelyek számára, további minden típusú órák karbantartása és javítása.

2019 közepén elvállalja az M&G Jewelers szakmai igazgató pozícióját az Egyesült Államokban, ahol felelős a cég technikai részlegének megszervezéséért és vezetéséért. 2021 elején új vállalkozásokat alapít Szerbiában, illetve Magyarországon.

Jelenleg Dimitris szakértelmével és sokéves tapasztalatával az ideje nagy részét Görögország, az Egyesült Államok, Magyarország és Szerbia között ingázva tölti. Teljes személyre szabott szolgáltatást nyújt annak érdekében, hogy az órás mesterségét újabb művészeti magaslatra emelje.


 • Továbbképzés, Instruktorképző tanfolyam Schaublin 70 eszterga kurzus,
  Különböző polírozási technikák kurzus
  WOSTEP Alapítvány

  Neuchâtel - Svájc

 • Omega Órásmester kiértékelés 1120 és a Co-Axial képzés elvégzése
  SWATCH GROUP

  Secaucus, New Jersey - USA

 • Movado Smart Watches
  Movado Group, Inc.

  Moonachie, New Jersey - USA

 • Elméleti és gyakorlati kurzusok az ETA S.A
  ETA S.A.

  Grenchen - Svájc

 • Különböző kurzusok a Rolex központjában, Genfben
  ROLEX GENEVA S.A.

  Genf - Svájc

 • „Nyugodt szívvel ajánlom Dimitrist mint professzionális órás oktatót. Dimitris kreatív, konzisztens és megbízható. Az emberek és képességeik folyamatosan fejlődnek a kezei alatt. Dimitris profi és karizmatikus a technikai részlegek tervezése és felszerelése terén“

  Jose Berenguer, Polírozási oktató, WOSTEP Alapítvány

 • „Dimitris élvonalbeli munkát végez a szakterületén. Amikor az M&G-nél megszületett a döntés egy új órajavítással foglalkozó központ létrehozásáról, a legmagasabb svájci normáknak kívántunk megfelelni. Dimitris szaktudásával segített nekünk elérni ezt a magas színvonalat. Mindemellett említenünk kell, hogy képes a tökéletesen megfelelő eszközöket beszerezni Európából, melyek szükségesek céljaink eléréséhez. Dimitris a továbbiakban is hozzájárul a szolgáltatásaink minőségének magasabb szintre emeléséhez ügyfeleink számára. Köszönjük, Dimitris!“

  Juan Guevara, CEO & Vezérigazgató
  Michael Insalago, Vezető Pénzügyi igazgató
  M&G Jewelers